Verguld goud en garantie

Verguld goud is een hele knappe en budget vriendelijke optie voor je gouden sieradenset!

3 verschillende soorten verguld gouden sieraden

Er zijn verschillende varianten in verguld gouden sieraden, namelijk echt zilver + een laagje goud of stainless steel

1. Sommige makers kiezen voor echt zilver met een laagje goud omdat echt zilver een zachter materiaal is waarmee je veel fijnere en subtielere sieraden kunt maken, daarnaast lijkt de kleur veel meer op echt goud!

2. Andere makers kiezen weer liever voor stainless steel omdat deze kleur kwaliteit beter is, stainless steel betekent letterlijk roestvrij staal dus de reactie van invloeden van buitenaf is op stainless steel is kleiner! Dit is echter niet voor altijd, uiteindelijk is ook het sieraad van stainless steel onderhevig aan invloeden van buitenaf

3. In Frankrijk wordt veel gekozen voor een metaallegering met een laagje goud, ook wel messing genoemd! Dit komt door de kleur, in Frankrijk dragen ze namelijk graag gouden sieraden met een warmere kleur en dus kiezen makers vaak voor een warmer materiaal voor verguld gouden sieraden! 

Onze eigen voorkeur

We kiezen zelf tijdens de inkoop onze materialen afhankelijk van het sieraad, colliers/armbanden en oorsieraden zien we 't liefst in echt zilver + laagje goud omdat deze sieraden fijner zijn! 

Ringen kopen we het liefst in stainless steel of een vergulde metaal legering in, omdat je de hele dag in de weer bent met je handen is de verkleuring van verguld gouden ringen veel groter waardoor je voor ringen een zo kleur vast mogelijk materiaal moet hebben! 

Verschillende nadelen aan elk materiaal 

Er zitten wel aan alle materialen nadelen, zoals dat stainless steel naar verloop van tijd minder op echt goud lijkt omdat de kleur steeds iets donkerder wordt, echt zilver + laagje goud heeft juist dat de kleur steeds lichte wordt naarmate de gouden laag van het echt zilveren sieraad afslijt en de vergulde metaallegering optie wordt steeds warmer! 

Daarom zitten er naast de voordelen van het dragen van verguld goud (echt goud is namelijk hartstikke kostbaar) alleen.. zitten er wel wat extra verantwoordelijkheden!

De laag goud kan er namelijk ook weer af, dus als je ervoor kiest om je verguld gouden sieraadjes always om te houden (lees : met slapen, douchen, zwemmen etc) dan slijt de kleur er vele malen sneller af dan wanneer je je sieraden af doet tijdens deze activiteiten! 

Tijdens deze activiteiten moeten je sieraden eigenlijk écht af 

Tijdens slapen/douchen, als je slaapt en doucht met je verguld gouden sieraadjes verkleuren deze vele malen sneller dan wanneer je ze even af doet voor je gaat slapen en pas weer om doet wanneer je gedoucht bent :-) dit zelfde geld voor tijdens douchen!

Tijdens het slapen schuur je bij zilver met een laagje goud het laagje er eerder af, stainless steek wordt daardoor sneller donkerder en vergulde metaallegering wordt daarmee steeds iets warmer van kleur!  

Daarnaast reageren je verguld gouden sieraden sterk op je huid, dus mocht je deze omhouden tijdens sporten en je transpireert omdat je zo hard je best doet, dan reageren je verguld gouden sieraden van echt zilver met een laagje goud hierop door sterk te verkleuren! Je stainless steel verguld gouden sieraadjes worden heel donker.. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! 

Draag je graag parfum? Heerlijk! Doe dit alleen wel op vóórdat je je sieraden om doet! Chemische middelen hebben een sterke werking op je verguld gouden sieraden dus pas hier mee op :-) daarnaast raden we je ook sterk af om je ringen om te houden tijdens het desinfecteren van je handen, vooral het desinfectie middel wat in dispensers zit nu tijdens corona times is super sterk en erg schadelijk voor je ringen! 

Verder is er nog een laatste punt wat we even willen benoemen : namelijk je huid! Hoe hoger de zuurgraad van je huid, hoe eerder het sieraad is aangetast :-( 

En geloof ons als opgeleid juweliers, élk verguld sieraad verkleurt uiteindelijk! Hoe hard merken ook roepen dat dat van hun écht niet verkleurd, helaas is dat niet waar en verkleurt uiteindelijk alles.. 

Tips! 

Nu horen we je denken 'oké ik heb mezelf door deze tekst geploegd, hebben jullie nog tips over hoe ik m'n verguld gouden sieraden dan wél mooi houdt?!'

Ja zeker! 

Draag je verguld gouden sieraden alleen tijdens activiteiten waarbij je niet hevig transpireert / in contact komt met zee/chloor water én niet 's nachts :-) Als je je sieraden af doet, bewaar deze dan niet in een vochtige ruimte zoals de badkamer maar in een sieradenbox zodat de zuurstof/vocht er zo min mogelijk bij komt! Klinkt misschien als een gekke tip maar dit helpt zó goed :-) 

 

Garantie 

We kopen onze hele collectie verguld gouden sieraden met veel zorg in en testen deze dan ook zelf eerst voordat we deze uitbrengen, daardoor weten we zeker dat de kwaliteit goed is! Hoelang de gouden laag op je sieraden blijft is dan ook een kwestie van hoe de drager met zijn of haar sieraden om gaat én hoe hoog de zuurgraad van zijn of haar huid is, daarom zit er geen garantie op de gouden laag. 

Sale

Unavailable

Sold Out